Wie ben ik?

Het scheelde niet veel of ik had mij nooit met fotografie ingelaten. Mijn eerste camera was een Kodak Instamatic, met de grootste parallaxfout die je maar kon wensen! Ik had dus altijd foto's van mensen zonder hoofd. Er gingen van die cassettes in met 12 of 24 foto's, zwart/wit (dat was goedkoper dan kleur!). Ik kreeg daarbij de goede raad zuinig met dit materiaal om te gaan. Een foto werd pas genomen als ik zeker wist dat het de moeite waard was.


Later, toen ik een spiegelreflex camera had, werden dat dia's (inderdaad: goedkoper!). Die moeten ook in één keer goed zijn, je kunt niets achteraf aanpassen. Dat heeft mij wel geholpen in mijn ontwikkeling als fotograaf. Nu doe ik alles uiteraard digitaal en elke foto wordt bewerkt. 


Ik heb ervaring als bruidsfotograaf, maak portretten van mens (en dier), in kleur en zwart/wit. Maar, omdat ik eigenlijk altijd een camera bij me heb, fotografeer ik alles wat ik de moeite waard vind. Ik ga graag met een opdrachtgever op avontuur, om bijvoorbeeld een klassieke auto te fotograferen. Of ik maak productfoto's van de sieraden van een edelsmid.


De laatste tijd oefen ik mij om het bewerken van foto's steeds beter onder de knie te krijgen. Dat komt vooral omdat iedereen wel een foto kan maken. De kunst is om er iets bijzonders van te maken, waar je iets van jezelf in kunt leggen. Een foto zoals van de auto van Max Verstappen, of van een jubilerend bruidspaar dat na 25 jaar op hun eigen huwelijk komt kijken. 

Enne.... tekeningen zijn altijd persoonlijk!